Danmark er dybt afhængig af sektorkobling og innovative løsninger for at indfri de nationalpolitiske målsætninger inden for grøn omstilling. Kommende generationer har derfor en vigtig rolle at spille - nutidens unge er den innovationskraft, vi er afhængige af for at kunne skabe grøn vækst i fremtiden.

Men … energi er en svær størrelse at forstå, og den igangværende grønne omstilling levner derfor rum for oplysning, formidling og læring. Vi tilbyder derfor gratis skoleundervisning til alle 5. klasser i Thy og på Mors som en del af koncernens strategiske indsats inden for grøn omstilling.

NYHED

Danmarks første hybrid-park på trapperne

 

06/11/2020

Danmarks første hybrid-park på trapperne

Tre 3,6 MW vindmøller i Herning Kommune, fire 3,6 MW møller i Holstebro Kommune og et solprojekt på 32 hektar udgør tilsammen St. Soels Energipark. Projektet er det første hybridanlæg, der er godkendt i Danmark med kombination af vind og sol, og ENERGRID har netop påbegyndt nedgravningen af kablerne hertil.

Hele den elektriske infrastruktur varetages af ENERGRID i dette projekt, hvilket omfatter opbygningen af en 60/20 kV station, kabellægningen og net-tilslutningen af vindmøllerne samt solcelleparken. Dertil udføres komplet fiberinfrastruktur til både vindmøller og solceller.

De syv vindmøller forventes at kunne levere CO2-neutral strøm til 19.250 husstande, mens solcelleparken forventes at kunne forsyne 5.000 husstande med CO2-neutral strøm, når projektet står færdigt.

St. Soels er ejet af Eurowind.

ANDRE NYHEDER

Net-tilslutning af Danmarks største onshore vin ...

06/11/2020

Net-tilslutning af Danmarks største onshore vindmøllepark

ENERGRID skruer op for tempoet i den grønne oms ...

04/04/2023

Vi har tidligere skrevet om, at året 2022 blev året hvor vi ramte 2 GW nettilsluttet effekt.

2022 blev året hvor ENERGRID rundede 2 GW samle ...

17/02/2023

2022 var et godt og travlt år hos ENERGRID.